Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Pixon, zwróć uwagę czy przy dual simie możesz mieć jednocześnie dwa simy włożone i kartę pamięci czy jeden sim na stałe i drugi zamiennie z kartą pamięci.

Zostaw komentarz:

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    HUAWEI P9 LITE lub HONOR 7 LITE - pomacaj i wybierz co bardziej Ci podchodzi - oczywiście jeśli mają dual sim oba, skoro to wymóg niezbędny ...

Zostaw komentarz:

• Pixon
    odpowiedział(a)
    W firmie, mam telefon do wyboru. Chce koniecznie dual-sim. Co byście sugerowali wziąć z tej listy?

HUAWEI Y6II
    HONOR 7 LITE
    HUAWEI P9 LITE
    LENOVO K5

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    Bierz XZ

Zostaw komentarz:

• Alex.under
    odpowiedział(a)
    Panowie dostałem propozycję odświeżenia telefonu od operatora. Jako, że ejstem zadowolony z obecnego Dony (Z3) to zdecydowałem się zostać przy Sony.
    Do wyboru dostałem:
    1. Z5 Dual
    2. Z5 Compact
    3. XZ
    4. X

Którego z nich byście wybrali?
    Przeglądam specyfkacje i nic już nie kumam.
    Telefon przede wszystkim do dzwonienia, internetu/poczty, czasami grania w jakieś gierki dla zabicia czasu. Różnice w cenie minimalne, więc one raczej znaczenia nie mają (1-299PLN).
    Dobry aparat też ważny.

Dziękuje!

Zostaw komentarz:

• kazik4x4
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    Dzień dobry
    Taaa... ja bym się to nawet nie odwoływał do kultury, bo przecież od razu widac że to promo-profil...

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Dzień dobry

Zostaw komentarz:

• mart77
    odpowiedział(a)
    Ja właśnie zmieniam iphone 5 na iphone SE. miałam już wiele samsungów na androidzie, jednak system iOS jest dla mnie najbardziej funkcjonalny

Zostaw komentarz:

• 2.0-16v Michał
    odpowiedział(a)
    Po 1.5 roku zakończyła się moja przygoda z samsungiem S4. powodem rozstania nie był żal do tego telefonu czy coś takiego, sprawował się przez cały okres bardzo dobrze. Powodem było wypranie telefonu razem ze spodniami :lol: O dziwo po wypraniu dałem go do wyschnięcia i okazało się że telefon działa :shock: problem jest tylko z ładowaniem i pokazuje ciągle naładowanie 100% i potrafi się wyłączyć co jakiś czas :lol:
    wczoraj kupiłem następce wypranego samsunga. Długo się zastanawiałem co kupić :roll: Z racji wykonywanego zawodu i potrzeby szybkich notatek padło na samsunga note 4. jak na razie jestem bardzo mile zaskoczony jego możliwościami

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    a ja dziś przedłużyłem umowę z t-mobile. W piątek powinienem pobawić się nowym P9 lite :wink: Póki co testów za wiele w necie nie ma, ale wierzę iż fon będzie sii

Zostaw komentarz:

• digidongi11
    odpowiedział(a)
    A One+ X ktoś słyszał, używał, ma? Może polecić albo odradzić?

Zostaw komentarz:

• spacewalker
    odpowiedział(a)
    od miesiąca uzywam K10000 Oukitell
    Zapominam o ładowaniu baterii.
    bateria - 12dni jak mało uzywam
    jak katuje , i skype online przez 12h na dobe , wytrzymuje 7 dni

Zostaw komentarz:

• Voit
    odpowiedział(a)
    sew1981, jak Ci pasuje to OK.
    Jednego można być pewnym - bydle jest pancerne.
    Kolega, który użyczył mi swojego CATa do testów, podziela moje zdanie o tym telefonie, ale on ma ten komfort, że na co dzień używa innego aparatu, a CATa kupił sobie do zabawy w off-road.
    ...Ale opowiadał mi śmieszną historię ze sklepu.
    Pani, która sprzedawała ten telefon zaproponowała... Dodatkowe ubezpieczenie. - Wie Pan jak to jest, czasem telefon upadnie na chodnik i nieszczęście...
    Kolega zapytał, czy ubezpieczenie obejmuje wymianę uszkodzonej płyty chodnikowej.

I jeszcze jedno - uważaj podczas wyjmowania baterii. Wychodzi ciężko, a przy próbie podważania łatwo ją uszkodzić.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    rozpakowałem, włączyłem, zacząłem użytkowanie. przekopiowałem numery etc, menu archaiczne, proste, nawet można powiedzieć zbyt proste, jak w starych fonach. Mi to akurat się podoba. Jakość połączeń trochę kiblowata tak jak piszecie, ale w porównaniu do zwykłej nokii wcale gorsza na moje ucho nie jest, albo bardzo nieznacznie. Także w wymiany nie będę się bawił :wink:

Zostaw komentarz:

• SknerusMcKrak
    odpowiedział(a)
    Witam
    czy ktoś z forum użytkuje "xiaomi Redmi3"?
    Xiaomi to 3 producent w Chinach (na świecie?), smartfon na androidzie, produkcja I 2016, mam opinie jednego użytkownika, bawiłem się ok 10 min. jego telefonem. Bardzo mi się podobał.
    Muszę w tym miesiącu kupić nowego. Rewelacyjne dane techniczne, opinie na stronie sprzedawcy też dobre, obecna cena ok. 675.

Potrzebuję opinii użytkownika (z wadami tego telefonu)
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    Voit, Voit, ups....zaraz go dopiero rozpakowuje, bo wcześniej nie miałem czasu. No zobaczę, w testach go chwalą, Solid widzę, że podobna cena. Wyjmę, potestuje, ocenie, może wymienię jak nie będzie mi leżał. Mam teraz też zwykłą nokie jakąś 200 coś tam, nie smartfona, może różnicy nie będzie w jakości połączeń. Tylko nokia mnie wkurza, bo się rozłącza kiedy chce, jest padnięta, oddam na gwarancji - już druga ten sam problem.

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    Nie wiem.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    A mapy Windows dla WM 10 będą za free z licencją globalną i navi?

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    Zamieszczone przez czto
    Zamieszczone przez bl
    jesli nie korzystasz np. z google maps to ok, bo na wm ich nie otworzysz… dodatkowo w lipcu konczy sie wsparcie dla here maps.
    ... dla WM10, nie dla WM8.1
    czyli dla 8.1 będa na razie aktualizacje map?

A w 10 jest darmowa navi HERE+?
    Dla WM10, Here znika. Mają się pojawić Mapy Windows, cokolwiek to oznacza.
    Dla WM8.1 Here zostaje, ale bez wsparcia.

Jeśli nie będzie sensownej alternatywy, to chyba trzeba się przeprosić z zielonym robocikiem. A szkoda, bo po rocznej przygodzie z MS i Lumią bardzo mi się ten duet podoba.

Zostaw komentarz:

• Klima
    odpowiedział(a)
    Ja używam od roku Lumii 735, obecnie z Win 10. Telefonu używam do dzwonienia, sms, navi, messengera, czasem internet, FB i youtube z apki Tubecast.
    Nawet nie myslę o zmianie na androida.
    Fakt, że po instalacji Win 10 system lekko zwolnił i bateria trzyma o ok 25% krócej. Teraz nie ma szans, żeby tel wytrzymał 2 doby bez ładowarki.

Zostaw komentarz:

• macek
    odpowiedział(a)
    re

Też jestem na etapie zmiany telefonu i wybór padł chyba na Nexusa 5X, czy ktoś z Was może go posiada i może coś napisać o nim- na necie opinie są różne.

Z góry dzięki.

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Voit
    poszukaj Samsunga Solida.
    to samo chciałem napisać. Solid będzie znacznie lepszy o CAT-a. Od roku mój syn używa Solida i problemy z komórką się skończyły ( przed Samsungiem dwa smartfony zostały poddane procesowi utylizacji )

Zostaw komentarz:

• Voit
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sew1981
    a ja mam dość telefonów/smartfonów zrobionych z gównolitu, rozpadających się i pękających po jednym upadku, różnej maści....i dziś zakupiłem takie coś (...)
    Miałem tego CATa przez kilka dni bo chciałem coś takiego kupić córce na obóz harcerski.
    Owszem, wykąpać w wodzie można, jak upadnie to się nie stłucze, ale ogólnie rzecz biorąc moim zdaniem to straszne gówno nie telefon.
    Jakość połączeń tragiczna. Ani mnie nie było słychać, ani ja nie rozumiałem co do mnie mówią.
    Dzwonki masakra. I nie mam piętnastu lat, żeby to miało dla mnie kluczowe znaczenie, ale ten ten telefon ma takie dzwonki, że lepiej jak nie dzwoni. Najciekawszy dzwonek (jedyny możliwy do przyjęcia) to dźwięk pracującego spychacza.
    Aparat beznadziejny, lepiej gdyby go nie było. Nie jestem fanem aparatów w telefonach, ale w przypadku tego telefonu lepiej wziąć ołówek i naszkicować.
    Latarka? nie nawet latarki nie da się pochwalić.
    Gabaryty - cegiełka, bardzo niewygodna do noszenia w kieszeni. Kształt obudowy również niewygodny, nieporęczny, jakiś taki kanciasty.
    Naprawdę, wyjątkowo mało przyjazny telefon.
    Telefon dla pasjonatów survivalu, na sytuacje w których telefon nie jest absolutnie potrzebny. Na co dzień nie wyobrażam sobie z niego korzystać.
    Córka ze łzami w oczach prosiła, żeby jej tego nie kupować...
    Później myślałem, że może lepszy byłby jakiś pancerny MyPhone Hammer z tych, które były dostępne w Biedronce, ale Hammer ma tylko lepszą cenę. Reszta jest jeszcze słabsza.

sew1981, moim zdaniem nie warto. Jeśli możesz to zwróć szybko ten telefon i poszukaj Samsunga Solida.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez czto
    Zamieszczone przez bl
    jesli nie korzystasz np. z google maps to ok, bo na wm ich nie otworzysz… dodatkowo w lipcu konczy sie wsparcie dla here maps.
    ... dla WM10, nie dla WM8.1
    czyli dla 8.1 będa na razie aktualizacje map?

A w 10 jest darmowa navi HERE+?

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    a ja mam dość telefonów/smartfonów zrobionych z gównolitu, rozpadających się i pękających po jednym upadku, różnej maści....i dziś zakupiłem takie coś, jako, że z neta w telefonie, ani z navi nie korzystam, tylko do dzwonienia i esów mi służy - czyli do tego, do czego powinien służyć telefon

Według mnie nie ma siły, żeby takie delikatne urządzenie jak smartfon z dużym wyświetlaczem długo wytrzymał, zresztą to ma się rozpaść szybko. Lepiej sobie walnąć tableta i normalną komórkę....a nie te smartfon. No chyba, że ktoś zainwestuje w Cat Smartfon :lol: , choć on i tak gorszy od klasycznego

Zostaw komentarz:

Pracuję...